Be better than yesterday
Proefles
Be better than yesterday
Proefles

Yoga & CrossFit? Yoga & Boksen?

Klinkt je misschien niet in de oren als een hele logische combinatie. Toch zou dit wel zo moeten zijn. Sterker nog: CrossFit of boks je meerdere malen per week? Dan is yoga het beste wat je jezelf ernaast MOET geven

Werk aan je mobiliteit en flexibiliteit
CrossFit, boksen en yoga blijken goed hand in hand te gaan om het zo ontzettende nodige onderhoud en herstel aan jouw lichaam te geven.

De focus ligt op het herstellen, mobieler en soepeler maken van onder andere je rug, hamstrings en schouders. Specifiek richten we ons op het bindweefsel waaronder fascie, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen.

Dit doen we door asana’’s ( houdingen) waardoor je spieren volledig op lengte komen en / of ontspannen. Hierdoor creeër je een stretch op het fascie, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen. Dit zorgt ervoor dat je soepel wordt en afvalstoffen uit het bindweefsel afgevoerd worden. Resultaat: sneller herstel en grotere mobiliteit tijdens je WOD’s.

Ademhaling
Yoga, koppelt beweging met ademhaling. Je gaat hierbij van de ene in de andere houding door je in- en uitademing te gebruiken. Dit patroon van ademhaling kun je bijvoorbeeld toepassen bij een burpee, door de juiste ademhaling wordt de beweging makkelijker. Daarnaast leert yoga je heel diep te ademen in je middenrif, dit zorgt er ook voor dat je meer kracht en energie kunt produceren bij zware of lange oefeningen.

Val je af van yoga?
Ja, je valt af van yoga. Er wordt veel over afvallen met yoga beweerd, maar in de essentie is yoga een goede manier om af te vallen. Zo zorgt yoga onder andere voor minder stress, meer bewustzijn over je leven (en wat je eet) en beweging.

Je lichaam reinigen van afvalstoffen, dat is wat verschillende yogahoudingen doen. Je organen worden als het ware uitgeknepen, bij bijvoorbeeld twisthoudingen, waardoor de afvalstoffen vrijkomen en ze je lichaam kunnen verlaten. Dit is een belangrijk onderdeel binnen het afvallen, omdat je lichaam niets kan met deze afvalstoffen. Blijven ze in je lichaam, dan krijg je hierdoor minder energie om te bewegen en je spijsvertering wordt hierdoor ook lager.

Daar komt ook nog eens bij dat yoga voor een goede hormoonhuishouding zorgt en afvalstoffen uit je lichaam verwijdert door het detox-effect van yoga. Natuurlijk is yoga geen wondermiddel bij afvallen en moet je zelf gewoon aan de bak en doorzetten, maar yoga heeft alle hulpmiddelen om je te helpen bij het afvallen.

Regelmatig yoga maakt niet alleen je spieren langer, maar ook je ligamenten, pezen, bindweefsel en al die andere zachte weefsels in je lijf. Ook herstelt yoga het vocht in je gewrichten, waardoor je flexibeler wordt. Een verbeterde flexibiliteit, stabiliteit en mobiliteit kan jou bovendien helpen om het risico op blessures te verminderen.

Lesrooster

 

Om gemakkelijk te kunnen inschrijven en te betalen voor de Trainingen maken wij bij  New Me gebruik van de SportBit App. Doormiddel van onderstaande knop kunt u de SportBit App gratis downloaden.

U maakt vervolgens een account aan. Daarna zoekt u binnen de App naar het bedrijf New Me en koppelt u deze. Via deze app kunt u bij  “producten” een rittenkaart of abonnement aanschaffen. Vervolgens kunt u zich via de agendafunctie aanmelden voor de gewenste training.

Tarieven

Heeft u vragen?